26/12/2007

 

 
 
Mark Eyskens (no network) wrote
at 10:18am on December 14th, 2007
Beste JL,

Zag je gisterenavond in Ter Zake ivm de Lissabon doelstellingen. Je leek me inderdaad niet 100%.

Maar wou je toch even feliciteren met je tussenkomst ivm de huidige niet-regeringscrisis. Denk dat je wijze woorden gesproken hebt en duidelijk het onderscheid gemaakt dat het buitenland vragen heeft maar dit nog niet wil zeggen dat er wantrouwen is. Maar dat het goed voor het land is klopt inderdaad ook niet zoals je weergegeven hebt.

Hopelijk zie ik je maandag op ons verplaatst overleg. We zullen dan weer een stap verder staan.

Veel beterschap,

Mark
Mark Eyskens (no network) wrote
at 3:34pm on December 10th, 2007
Beste Jean-Luc,

Alea iacta est ... onze nota is af, nu nog een afspraak met informateur/premier in lopende zaken Verhofstadt.

Voor deze afspraak met Guy rekenen Fons en ik op u.

Tot binnenkort op de 16,

Mark

PS : Het zou toch nog eens tof zijn om te vergaderen in de Lilla-zaal of in de kleine ministerraad.
Fons Verplaetse wrote
at 4:42pm on December 6th, 2007
Beste Jean-Luc,

Ik ben het volkomen met u eens, maar ik heb liever dat ge deze uitspraken niet publiek doet. Als we het beraad van Poupehan willen doen slagen en de CVP na het weekend terug het heft van de formatie in handen willen geven, dan moeten we uiterst discreet zijn.
Dank voor uw begrip en ik vraag dit ook aan Mark, Wilfried en onze PSC-vrienden.

Fons

Dehaene gelooft niet in Conventie
do 06/12/07 - Oud-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) betwijfelt of de Conventie voor de staatshervorming resultaat kan opleveren.
Dehaene vreest dat de Conventie tot falen gedoemd is, met zijn vele vertegenwoordigers uit de parlementen en regeringen van het land.
Een Conventie is mogelijk ook niet nodig als er een regering komt die een tweederdemeerderheid heeft.
Premier Guy Verhofstadt (Open VLD) wil zich voorlopig nog niet vastpinnen op een brede regering die een tweederdemeerderheid heeft.
Hij zegt dat hij alle scenario's voor een nieuwe regering onderzoekt.
Mark Eyskens (no network) wrote
at 11:13am on December 6th, 2007
Beste JL,

Heb je boodschap goed begrepen. Wilfried en Miet Smet zijn niet uitgenodigd.

Mark
Mark Eyskens (no network) wrote
at 11:08pm on December 5th, 2007
Goede vrienden,

Ik zie dat jullie nog steeds dezelfde problemen hebben die gelukkig voor mij volledig vreemd zijn in mijn instituut van het huwelijk.

Als jullie willen zal ik m'n Anneke iets laten arrangeren bij ons thuis dan zitten wij gerust. Zo iets met dooskes en wat lepels en ander gerief dat iemand komt laten zien. De vrouwen kunnen als ze willen dat bestellen en vooral ze zijn er lang zoet mee.

Je moet wel zorgen dat ze niet "emax domina" is.

Maar blijkbaar lopen de vrouwen daar de laatste jaren wild van. De logica waarom gaat mijn beperkte culiniair petje te boven.

Maar het werkt wel in de microgolfoven weet ik uit eigen ondervinding daar ik mijn avondeten er soms in terug vindt en zelf warm maak.

Wat denken jullie?

Mark
Fons Verplaetse wrote
at 10:50pm on December 5th, 2007
Beste Jean-Luc,

Zeg, ik denk dat we een probleem hebben. Uw vrouw Celie heeft net naar Odette gebeld. Ze zijn van plan om ons dit weekend te vervoegen in Poupehan. Mijn bedoeling was echter dat ons Odette enkel vrijdagavond daar zou zijn om ons diner te prepareren. Zaterdag en zondag zou ik liever het huis voor ons alleen hebben. Geen pottenkijkers zoals destijds met de devaluatie, is de enige manier om succes te boeken.
Kunt gij Celie niet naar Club Brugge sturen in uw plaats of naar een lokale pensenkermis of een tupperware avond in Vilvoorde?

Fons
Mark Eyskens (no network) wrote
at 6:46pm on December 3rd, 2007
Hallo JL,

We zijn nu al met drie van de oudere generatie. Wilfried zou ik inderdaad ook thuis laten. Hij spreekt alles eerst door met Yves. De politieke zoon die hij nooit had?

Den Leo Tindemans had ook interesse maar het lijkt me dat Leo het niet zo goed meer kan volgen buiten de gedachte dat hij nog een rekening heeft te vereffenen met Wilfried. Ik vrees dat hij deze rekening aan de Yves wilt presenteren. En dan zijn we geen stap verder natuurlijk. Stel dus voor om Leo thuis te laten.

Een goed idee van Fons om enkele van de vroegere PSC-vrienden erbij te halen. Ikzelf zal zorgen dat Philippe Maystadt er ook bij is.

Met ons zessen denk ik dat we genoeg draagkracht kunnen vinden binnen de katholieke familie om een vergelijk te vinden.

Tot de zaterdag (of trekt Fons de vrijdagavond al een flesje open?),

Mark
Fons Verplaetse wrote
at 5:13pm on December 3rd, 2007
Vriend Jean-Luc,

Mark heeft een punt. Wilfried heeft blijkbaar afgehaakt, want ik heb hem een tijd terug voorgesteld om een nieuwe bijeenkomst in Hotel Léopold te houden om uit de impasse te geraken, maar Wilfried bougeert niet. Hij is teveel de spreekbuis van Yves, vind ik. Hij is te mediageil.

Ik stel het volgende voor. Laten we dit weekend in alle discretie samen met Mark en Wilfried bij mij in Poupehan afspreken. Ik kan Charles-Ferdinand er ook bij vragen. Hij woont niet ver vandaan. Misschien kunnen we zo bepaalde geesten in de CVP en de PSC in de positieve zin doen evolueren. Ik denk dat alleen wij met onze goede contacten onze Franstalige geestesgenoten kunnen overtuigen. Jean-Luc, gij kunt dan ook Mechior Wathelet sr., die gij beter kent dan ik, erbij halen.

Genegen groet,

Fons
Mark Eyskens (no network) wrote
at 12:26pm on December 3rd, 2007
Hallo JL,

Heb juist een nieuw stukje geschreven over de huidige situtatie.

Misschien moeten wij als oude garde toch maar eens proberen om het pad te effenen voor de jongere generatie.

Wel op voorwaarde dat Yves niet opnieuw een parallel circuit van onderhandelingen opstart langs het onze.

Wat denk je?

Mark

15:21 Écrit par Philip Hermann dans Général | Lien permanent | Commentaires (0) |  Facebook |

Les commentaires sont fermés.